Wat hebben wij te bieden

Carolien wist van jongs af aan dat ze met kinderen wilde gaan werken. Dit uitte zich door regelmatig op te passen op de kinderen in de buurt als dat aan haar gevraagd werd. Een gevolg hiervan is dat Carolien de opleiding SPW is gaan volgen. Daarna is Carolien gaan werken voor de SKSG kinderopvang. Gedurende deze periode is Carolien steeds meer geïnteresseerd geraakt in kinderen met een gedragsproblematiek. Echter om deze kinderen extra aandacht te geven is in de kinderopvang geen ruimte. Gevolg was dat Carolien besloot na 10 jaar zelfstandig te worden en zich specifiek te richten op kinderen met een gedragsproblematiek.

Carolien is nu al meer dan 10 jaar met veel plezier zelfstandig ondernemer. In het begin werkte Carolien voornamelijk ambulant. In juni 2012 heeft Carolien met succes een praktijk geopend waar ze kinderen begeleidt. De begeleiding kan individueel of in groepsverband zijn.

Naast haar SPW opleiding heeft ze een aantal modules gedaan aan de Open Universiteit. Ook besloot ze een aantal trainingen te volgen. De agressieregulatie- en sociale vaardigheidstraining van Goldstein. De agressieregulatie training is bedoeld om de boosheid van kinderen te reguleren. De sociale vaardigheidstraining wordt gebruikt om nieuw sociaal gedrag aan te leren.

Sterke punten Carolien

   • Sterk ontwikkeld empatisch vermogen.
   • Zeer goed inlevingsvermogen
   • Praktisch denkend
   • Oplossingsgericht
   • Flexibel
   • Levenslange ervaring met de doelgroep
   • Duidelijk en consequent
   • Veel kennis van lichaam en voeding
   • Geloof in eigen kracht.

Ervaring Roderick

Toen Roderick jong was, had hij geen idee wat hij wilde gaan worden. Halverwege de jaren negentig begon de internet-hype. Dit was het moment dat Roderick voor het eerst het gevoel had, dit is wat ik interessant vind. Het maken van website leek Roderick geweldig. Daarom is Roderick begonnen met de studie Informatie aan de HTS in Groningen. Na mijn studie heeft Roderick voor een verschillende ICT-bedrijven gewerkt. Van het maken van websites tot het zelf ontwikkelen in teamverband van een Content Managment Systeem.

Na een aantal jaren in dienstverband te hebben gewerkt, is Roderick voor zichzelf begonnen. Websites ontwerpen, het programmeren van websites en onderhouden. Een van de website die Roderick onderhoud is die van Carolien genaamd kinderconsulentgroningen.nl. Zowel het ontwerp als de realisatie is door Roderick gedaan.

Naarmate er steeds meer gevraagd werd van Carolien met betrekking tot haar bedrijf, heeft Roderick besloten Carolien te helpen. Tot opheden is dit een goede keuze geweest, wat geleid heeft tot het bijna vaarwel zeggen van de ICT-wereld. Kleine opdrachten worden nog door Roderick gedaan, maar deze nemen niet veel tijd in beslag.

Sterke punten Roderick

   • Zakelijk inzicht
   • Ondernemend
   • Praktisch gericht
   • Oplossing denkend
   • Relativerend
   • Organisatorisch sterk
   • Sportief ingesteld
   • Kennis van voeding en lichaam

5.3 Samen

Het samenspel tussen Carolien en Roderick is geweldig. Carolien is door haar werk heel goed in het aanvoelen wat een kind nodig heeft op een bepaald moment. Het is bijna of Carolien een kind kan lezen. Door meer dan 20 jaar te werken met kinderen heeft Carolien een schat aan kennis opgedaan met betrekking tot voeding, hygiene, het kleden en het begeleiden van kinderen. Daar komt ook bij dat Carolien heel erg begaan is met het welzijn van de kinderen zowel op geestelijk en lichamelijk vlak. Onder haar vleugels mogen kinderen niks te kort komen. Dat is haar motto.

Roderick vindt het vooral leuk kinderen te stimuleren op het gebied van sport, algemene kennis, het begeleiden van huiswerk. Op internet websites zoeken die de kennis van kinderen vergroot met betrekking tot taal en rekenen. Ervaren dat het vergroten van de kennis niet saai is maar ook leuk kan zijn.

Als geen ander weet Roderick dat sport gezond is,want hij doet dat al zijn hele leven. Die instelling vindt Roderick leuk om door te geven. Om de motoriek van een kind te verbeteren moet je hem of haar laten sporten. Dit kan door veel buiten te spelen of lid te worden van een sportvereniging.

De jarenlange ervaring van Carolien en de kennis van Roderick maakt ons een sterk team.